
Nu doar cazare la Vama în Bucovina. Poziţia privilegiată a Pensiunii Bianca, în inima geografică a Bucovinei româneşti, la intersecţie de drumuri istorice, este reflectată de distanţele mici faţă de numeroase obiective turistice şi istorice.
Turism activ
Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, pârtia Rarău e doar la o aruncătură de băț. La fel și pârtia Bucovina din Câmpulung Moldovenesc. Puțin mai departe, pârtia Mestecăniș. Pentru iubitorii de drumeție, Rarăul și Giumalăul vă așteaptă tot timpul anului cu trasee marcate și întreținute impecabil. De asemenea, există trasee scurte și medii chiar la Vama, prin Obcini, de o jumătate de zi sau mai scurte, accesibile pentru toți turiștii, indiferent de vârstă.
Îndrăgostiții de bicicletă vor fi încântați de traseele (rutiere sau nu) din această parte a Bucovinei. Nu departe de pensiune se află și Tiroliana Palma, una dintre cele mai lungi tiroliane din țară.
La doar câteva minute de mers cu mașina, turiștii pot ajunge la gara Mocăniței din Moldovița. De acolo, pot opta pentru unul dintre cele două trasee pe linie îngustă: traseul clasic Moldovița – Argel și traseul nou, care pleacă de la Moldovița și ajunge în apropierea Mănăstirii Vatra Moldoviței.
Sărbători
În perioada sărbătorilor creștine ale anului (mai ales de Paște și Crăciun), comuna Vama – inima Bucovinei se îmbracă – la propriu și la figurat – de sărbătoare. Astfel, la vremea Sărbătorilor de iarnă, puteți experimenta o întoarcere în timp: cete de copii colindă din casă în casă, îmbrăcați ca în poveștile copilăriei. Iar ca tabloul să fie complet, vă asigurăm că zăpezile bucovinene n-au dispărut. În perioada pascală, puteți participa la slujba de Înviere la una dintre bisericile din Vama sau, puțin mai departe, la Mănăstirea Moldovița sau – peste Obcină – la Mănăstirea Sucevița.